Vajsr:
Hozzvalk:
-20gramm vaj
-2evkanl cukor
-fl liter tej
-fahj
Elkszts:
Pirtsd meg vajban a kt evkanl cukrot , majd mikor mr a cukor barnra pirult , engedd fel fl liter forr tejjel . llandan kevergetve habzsig forrald , majd rlt fahjjal zestsd.
Mzbor:
Hozzvalk:
-1/2vz
-1/2 fehrbor
-szegfszeg
-szegfbors
-citromkarika
-mz
Elkszts:
nts ssze vizet s bort. Egy teatojsba , vagy filterbe rakd bele a fszereket. Az egszet forrald ssze . Utna rakd bele a mzet. Addig keverd , amg a mz fel nem olddik.
Tkl:
Hozzvalk:
-sttk
-mz
-almal vagy tej
-rlt szerecsendi vagy fahj
Elkszts:
Vgj kett egy tkt , tvoltsd el a magokat . A vgfellettel lefel tedd a stbe egy stpaprral kiblelt tepsibe.180 fokon ssd kb. flrt-rt. Mikor evshez elg puha lenne , vedd ki , szedd ki a belsejt , hagyd kihlni . Majd botmixerrel ppestsd. zls szerint mzet , almalevet vagy tejet adhatsz hozz . Egy kis rlt szercsendi vagy fahj is nagyon jl feldobja.
Tks derelye:
Hozzvalk:
-40dkg. liszt
-2 tojs
-10dkg. zsr
-10dkg. morzsa
-10dkg. cukor
-1dkg. s
-20dkg. tkpr
Elkszts:
A zsrban pirtsd vilgosra a morzst , tedd flre.A lisztet , tojst , cukrot s a st sszegyrva csinlj tsztt , s nyjtsd vkonyra . A tszta felt sodrfval jelld be . Az egyik felre 3cm.-enknt rakj tkpr halmokat .Kztk tojsfehrjs kentollal kendd meg. A tszta msik felt bortsd r az elzre. A halmok kztt rcsosan nyomkodd be , s utna derelyeszaggatval kiszaggatjuk. A kockk szleit nyomkodd meg. Fzd me ket , s forgasd meg a pirtott morzsban. |